Wat zijn stalen verlovingsringen?

Vroeger was er maar één soort ring die telde: een gouden ring. Tegenwoordig is dit gelukkig al lang niet meer het geval. Zo heb je de keuze uit verschillende materialen, ontwerpen en versieringen. Vooral op het gebied van verlovingsringen zijn er veel nieuwe innovaties. Eén van de snelst groeiende trends zijn de stalen verlovingsringen. Deze robuuste ringen hebben een stoer uiterlijk en hebben vele voordelen.

 

Wat zijn de voordelen van stalen verlovingsringen?

 

Stalen verlovingsringen verschillen in vele opzichten met traditionele gouden en zilveren verlovingsringen. Deze verschillen zijn niet alleen van de buitenkant te zien, ook intern zijn ze anders.

Staal is sterk

Elke ring die van een beetje kwaliteit is heeft ook een adequate stevigheid. Hiermee weet je zeker dat deze ringen niet per ongeluk kapot gaan door een kleine stoot of kras. Toch zijn traditionele ringen niet geheel onverwoestbaar. In tegendeel zelfs. Zachte edelmetalen zoals goud zijn gevoelig voor schade zoals krassen. Staal heeft hier geen last van, het heeft namelijk een veel hogere hardheid in vergelijking met andere metalen. Hierdoor zijn stalen verlovingsringen perfect voor mensen die actief zijn.

Staal Verlovingsring

Stalen verlovingsringen zijn moderner

Veel traditionele verlovingsringen hebben een oubollig karakter. Hier kunnen ze niets aan doen, dat is nu eenmaal het nadeel en voordeel van bijvoorbeeld gouden ringen. Alhoewel goud vaak tijdloos is, wordt het door sommigen niet modern genoeg gevonden. Staal is dan een goede andere optie. Stalen ringen hebben door hun heldere karakter mooie patronen een duidelijke strakke uitstraling. Staal is dan ook heerlijk modern.

 

Stalen ringen kunnen ook edelstenen hebben

Sommige mensen denken dat stalen ringen altijd strak moeten zijn en dat er geen edelstenen op kunnen. Het tegendeel is echter waar. Staal is een zeer veelzijdig materiaal, hierdoor kan het gebruikt worden voor elk type ring. Ook als je één of meerdere stenen op jouw ring wil hebben.

Staal is goedkoper

Eén van de grootste voordelen van stalen verlovingsringen, is dat ze goedkoper zijn dan andere edelmetaal ringen. Staal is namelijk zelf vele malen goedkoper dan goud. Natuurlijk worden stalen ringen wel met de hoogste kwaliteit gemaakt, waardoor het vakmanschap er aan af te zien is. Doch blijft éénzelfde ring van staal altijd goedkoper dan één van goud.