Waarom je voor zilveren verlovingsringen zou kiezen

De verloving is één van de mooiste momenten uit jullie leven, natuurlijk wil je dit moment verzegelen met een verlovingsring. Hiermee laat je niet alleen de hele wereld zien hoe gelukkig jullie zijn, ook is het een constant aandenken voor jezelf aan de geweldige tijd die jullie beleven.

Om er voor te zorgen dat deze ring een zekere klasse uitstraalt doch niet al te pocherig is, kiezen veel mensen er voor om zilveren verlovingsringen te nemen. Deze ringen worden in vele verschillende soorten gemaakt en hebben dan ook een veelzijdig karakter.

Wat zijn de voordelen van zilveren verlovingsringen?

Zilveren verlovingsringen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van de alternatieven zoals staal, goud en platinum.

  • Zilver heeft een bescheiden doch elegant karakter; Zilver heeft zich sinds jaar en dag altijd al luxe opgesteld, zonder dat het al te opzichtig was. De milde kleur straalt dan ook stijl uit, zonder dat het dit in iemand zijn gezicht drukt. Het is dan ook niet gek dat zilver wordt gekozen voor verlovingsringen.
  • Zilver is op vele manieren te gebruiken; Zilveren verlovingsringen kunnen dan ook vele vormen aannemen. Zo vind je strakke en egale verlovingsringen van zilver, maar ook bijvoorbeeld uitbundig uitgedoste ringen.
  • Zilver is voor zowel vrouwen als mannen; Niet alleen vrouwen kunnen zilveren ringen dragen. Vanwege de neutrale kleur en het feit dat egale zilveren ringen een stoer uiterlijk hebben, zijn ze erg populair voor heren. Zilveren verlovingsringen voor heren worden gekenmerkt door een meestal bredere band en het ontbreken van edelstenen.
  • Zilver is goedkoper dan goud; Dit is misschien logisch voor heel veel mensen, maar het is wel een belangrijk detail. Alhoewel zilver een edelmetaal is met een hoge waarde, is dit niet zoveel waard als goud. Als gevolg is het vele malen goedkoper om zilveren verlovingsringen te kopen dan gouden verlovingsringen.
  • Zilver is inlegbaar met edelstenen; Zilver is een relatief gemakkelijk te vormen edelmetaal waardoor het mogelijk is om er edelstenen in te zetten. Wil jij bijvoorbeeld zilveren verlovingsringen hebben met één of meerdere edelstenen (zoals diamanten) dan is dit goed mogelijk.