Wat is platina en wat zijn platina verlovingsringen?

Platina is één van de zeldzaamste stoffen ter wereld, en is het zeldzaamste metaal ter wereld. Om die reden is het ook zeer geliefd als materiaal voor verlovingsringen. Naast de vele voordelen die dit metaal met zich mee brengt, is het ook nog eens één van de ultieme tekenen van voorspoed. Het is dan ook niet gek dat platina zo populair is als verlovingsring.

verlovingsring platina

Wat zegt een platina verlovingsring over mij?

 

Platina is zoals eerder gezegd een bijzonder edelmetaal. Het is zeer zeldzaam en wordt voor 80% gevonden in één enkel land. Een platina verlovingsring staat dan ook voor exclusiviteit. Alleen de allergelukkigsten dragen een ring gemaakt van platina. Dit laat niet alleen zien hoe bijzonder de persoon is, maar ook hoe bijzonder de relatie is. Met de unieke kleur van platina straal je daarnaast ook luxe uit, terwijl je ongekend elegant bent. Platina staat voor het beste, om die reden vind je het ook bijvoorbeeld terug in de muziek industrie. Hier is een platinum plaat de hoogst haalbare prijs, boven goud.

platinum verlovingsring

Voordelen van platina verlovingsringen

 

  • Platina is zeer stevig; Platina verlovingsringen zijn zeer bestendig tegen schade en aantastingen zoals roest en verkleuring. Platina staat zelfs bekend om zijn niet oxiderende eigenschappen waardoor er geen corrosie plaatsvindt. Ben jij op zoek naar een ring die tegen de barste omstandigheden kan, dan zit je met platina goed.
  • Platina verlovingsringen zijn de beste ringen qua metaal, daarnaast zijn ze te combineren met edelstenen. Een platina verlovingsring met ingezette diamanten wordt dan ook gezien als de ultieme ring.
  • Naast dat diamanten en platina zelfstandig de beste materialen zijn voor een ring, vormen ze samen een eenheid. Door de verfijnde kleur van platina haalt het de puurste schittering uit diamanten. Gezamenlijk zorgen ze er voor dat de ring naar een ongekend niveau wordt gebracht.
  • Door de steriele aard van platina is platina geschikt voor zelfs de meest gevoelige hand. Mensen die gevoelig zijn voor bepaalde ringen doen er goed aan een platina ring te proberen. Het is immers het metaal waar de minste mensen last van hebben.